Politika

SP Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Ali İmran Bozdoğan, İslam’da yılbaşı kutlamasının kesinlikle olmadığını söyledi.

SP Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Ali İmran Bozdoğan, İslam’da yılbaşı kutlamasının kesinlikle olmadığını söyledi.
31-12-2012 09:54

Saadet Partisi Tokat İl Gençlik Kolları Noel ve yılbaşı ile ilgili ahlaki, kültürel ve itikadi yanlışları dile getiren bir açıklama yayınladı.

 

İl Gençlik Kolları Başkanı Ali İmran Bozdoğan açıklamasında İslam`da yılbaşı kutlamasının kesinlikle olmadığını söyledi. Yılbaşı ve Noel`in Kuran`da ve sünnette olmayan, İslam`a aykırı ve asılsız şeyler olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, hristiyan geleneklerinin tazim edilmesi ve yerine getirilmesinin, Yılbaşı kutlaması ve Noel baba inancının Hıristiyan adeti olduğu için bid`at hükmünde  olduğunu vurgulayan Bozdoğan, ``Ayrıca Hz. İsa`nın doğum günü kutlanıyor. Bunu yaparken de, İslam`a aykırı birçok şey yapılıyor. Çam kesmek, içki içmek ve dünyayı süslemek. Dinimizde bunların hiçbirisinin yeri yok. Eğer Hz. İsa anılacaksa, dua okunur, dine uygun şeyler yapılır`` dedi.

 

Noel yerine kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirten Bozdoğan, ``Her yeni yıl gelirken tartışma konusu olan ve medeniyetimizde olmayan Noel kutlaması gibi anlayışları değerlerimize yönelik sulandırma, yıpratma ve yok etme hareketi olarak görüyoruz . Bizlere düşen görev, dinimiz İslam`ın emirlerini yerine getirebilmek, milletimizi birbirine bağlayan ve binlerce yılda oluşan örf ve adetlerimizi kültürel değerlerimizi yaşayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmektir`` dedi.

 

``Yerel olarak ise ilimizde insanlarımızın dini hassasiyetlerinin hiçe sayılarak bazı marketlerin, kasapların hritiyan inançları doğrultusunda hindi satışı yapmakta olduğunu, büyük restoranların yılbaşı eğlenceleri düzenlemesini ve mağazaların camlarını ve vitrinlerini süsleyerek yılbaşına özel etkinliklerde bulunmasının konuyu sıradanlaştırarak, insanlarımızı bilerek ya da bilmeyerek itikadi olarak yanlışa sevketmektedirler. Bu konuda 3 günlük dünyada biraz daha fazla kâr edebilme adına yapılan ve tamamen kapitalizmin hilesi olan bu şeylere bulaşan kardeşlerimizi uyarmayı vazife biliyoruz`` dedi

 

 

``Ayrıca halkımıza bu uyarı vazifemizi şehrimizin muhtelif yerlerinde yaptığımız pankart ve afiş çalışmaları ile duyurmaya çalışacağız.`` dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER